Wynvlieg Vol 171 #Take Two

Vol 171: Vat hom flaffie!

Soos beloof is my 2023 voorneme lys, effe lank…julle sal onthou, die plan is om so veel as moontlik “voornemens” te hê. Sodoende is my kanse dalk beter op ‘n mate van sukses. 🤣 #taketwo

As jy nie jou oë oor laas week se skrywes laat dwaal het nie, lees hier, Vol 170: 2023 Hier Gaat Ons…(Weer!) Net dat jy darem ook agter die kap van die byl kan kom! Weet nie hoe dinge daar in jou geweste gegaan het, of die blaadjie nog skoon en vol belofte is nie. Hier by my is dit ‘n kwessie van grondvat so hier en daar. 

Ek probeer so dêm hard om voet by stuk te hou en daai alewige ontwykende konsekwentheid in ‘n wip te vang! The Power of Consistency When Working Towards a Goal. Die geneuk is dis maklik om die voorneme (of dan doelwit) neer te pen, dit aan die groot klok te hang. Natuurlik, weet iedereen om dit te volbring, is ‘n HEEEEEEEEELTEMAL ander storie. Ek probeer my uiterste bes om nou te fokus op die hier en nou, op die klein keuses wat ek kan maak om tog by daardie doelwitte uit te kom. Anders struikel en val ek op my gat! 


Tans is ek deeglik bewus van hoe die klein gewoontjies die uiteindelik doel sal bereik. Hieronder is ‘n foto van die mal perd wat ek opgeklim het, ontmoet ons nuwe baba. Die mannetjie moet natuurlik nog leer waar die toilet sit! Ons hoop met weermag presisie sal ons hom kry om binnekort reeds die toilet te trek ook.😝

Wynvlieg Vol 171 #taketwo

Nommer vier ~ vergeet van skape tel

Die wat gereeld hier lees, sal weet een van die groot lewens waarhede waarby ek probeer hou, is om uit dankbaarheid te leef. Ingeprent in moederskoot, wat ons altyd herinner het daaraan, dat daar mense is met wie dit erger gaan as ons.(Dis nou as ons aan de kerm wou gaan oor ons eie lot.) 

Party van julle is seker ook eintlik al effe gatvol vir die geteem van my. Kyk net rond, die ligte is in vele mense se lewens heeltemal afgeskakel. Daar blyk ook nie sommer lig aan die einde van die tonnel te wees vir vele nie. Ek sal julle nie verkwalik as julle my mooi sal laat verstaan dat daar nie skape getel word teen bed toe gaan tyd nie.  Why Living a Life of Gratitude Can Make You Happy haal vir Meister Eckhart aan. Hy spreek ‘n enkele waarheid hier ~ as die enigste gebed wat jy ooit sê, “dankie” is, sal dit ook genoeg wees.  

Sien, ek gee nie om uit watter hoek jy die lewe benader nie, daar is altyd iets om voor dankbaar te wees! (Dit vertel ek myself as ek aan die swartgallig kant is of myself vreeslik bejammer.)

Wynvlieg Vol 171 #taketwo

Vra jy my nou, hoe lyk so ‘n lewe? Een wat elke dag uit dankbaarheid geleef word. Ongeag hoe die dag daaruitsien. 

In my ervaring en waarna ek streef, is dit om eenvoudig “dankie te sê” vir al die terugslae, die teleurstellings, die platval. Om al my seëninge te tel, al voel hulle partymaal dun gesaai en nie naasteby na ‘n seëning nie! (Soos my ma tereg gesê het, daar is altyd mense wat minder het.) 

Sien ook die geluk wat die kleinste positiewe ervaring vir jou kan bring. Geluk lê tans vir my in ‘n baba hondjie wat sy eie stert jaag en uitbundig rondhop. (Of op die gras i.p.v. die mat sy dinge doen!😆)

Hier is iets om aan vas te hou ~ dankbaarheid is om te lewe asof die lewe self ‘n groot wonderwerk is. Meer nog, asof JOU LEWE ‘N GROOT wonderwerk is. #taketwo

Nommer vyf ~ los die geraamtes ini kas

Wys my die persoon wat nie rondloop met ‘n kas vol geraamtes en ‘n tas vol Regret nie. Kyk ek het sommer ‘n hele vragskip houer vol wat ek mooi daar by die hawe van alle spyt laat staan. Ek sluit dit af en toe oop, kry so ‘n naar gevoel oor die maag as ek hulle “afstof” en bekyk. Wat ek wel weet is dit, ek kan net mooi niks aan daardie geraamtes en skandes doen nie. Hulle is deel van my storie. Ek was teenwoordig toe kakkerige besluite geneem is, toe ek my nie na wense gedra het nie. Van hulle stink so na selfsug, dat niemand anders in die omgewing sal kan kom nie. 

Wat ek wel geleer het, en elke keer wat ek daai houer oopsluit, is dat dit belangriker is wie ek nou is. Dat ek in wording is en dat ek sag moet omgaan met daardie geraamtes. 

Wynvlieg Vol 171 #taketwo
#taketwo

What Matters Is the Choice You Make Right Now. Dit sluit natuurlik in om al daardie dinge wat nie in diens staan van die lewe wat jy nou wil lei, die persoon wat jy wil wees, in die skene te skop. Ordentlike nuwe gewoontes aan te kweek. Dit help nie ‘n mens maak dieselfde besluite dag na dag en verwag ‘n ander uitkoms nie. Die verlede het my storie uitstekende kinkels gegee ja, maar nie al daardie intriges maak vir ‘n goeie storie nie! 

As jy dalk sukkel om hierdie patrone te herken, is daar een eenvoudige vraag wat jy jouself kan afvra: “Gaan ek goed voel oor hierdie besluit, hierdie daad, of hierdie uitspraak?” 

Kom ek gee ‘n paar voorbeelde:

“Gaan ek goed voel oor myself as ek vanaand eerder diep in die bottel kyk as om saam met my kinders ‘n bord speletjie te speel?”

“Gaan ek goed voel oor my uitspraak, wat diep uit ‘n vooroordeel spruit, as dit dalk aan die groot klok gehang word?”

“Gaan ek goed voel oor myself as ek my humeur in die verkeer verloor en vieslike goed vir ander mense kwytraak?”

Ek dink elkeen van ons het ons eie lysie, want elkeen van ons het ons eie stel waardes What are Values? 

Ek wil ook net byvoeg, dit maak regtig nie saak wat ander mense se waardes is nie. Of wat die samelewing in jou keelgat probeer afdwing nie ~ jy en jy alleen besluit watter tipe mens jy wil wees. Jy en net jy moet met jou gewete saamleef! #taketwo

Nommer ses ~ dink eers, praat dan

Sluit aan by die eerste voorneme, om te luister voor ek my smoel oopmaak en allerhande “wyshede” uitspoeg. As ek maar net kan leer om te sê: “Laat ek net eers daaroor dink!”

Ek praat nou hier van ons geneigdheid om die gawe, betroubare vriend of vriendin te wees. Daardie persoon wat nooit nee sê vir iets nie, wat altyd ‘n helpende hand sal uitreik. Wel, wel, wel Counseling Center: People Pleasing is ongelukkig iets wat met ‘n reuse boete kom. Dis ‘n uitputtende storie en dan aan die sykant daarvan begin ons te kerm omdat mense ons so misbruik. 

Weet nie van julle nie, maar dis verseker deel van my grootword gewees. Mens is hulpvaardig, jy staan in diensbaarheid en was daar dan nie ook ‘n ding van “wees maar altyd die minste nie?” Nou kyk om die martelaar te wees, is darem ook nou deel van die Afrikanerdom. Dit word as iets edel gesien om jouself aan die kruis te spyker vir ‘n ander. Boonop is ons as mense sosiale wesens en ons het ‘n reuse behoefte aan Belongingness. Wil inpas, wil deel voel en dan dink ons, dit beteken ons moet ons eie begeertes en behoeftes opoffer vir ‘n ander. 

Ek weer het ‘n geneigdheid om mense tevrede te wil hou en dit spruit uit my Conflict Avoidance Doesn’t Do You Any Favors. Ek laaik nie konflik nie. Ek vind dit onnodig en natuurlik, wat doen ek? I.p.v. om my man te staan en nugter te dink en tyd te vat om terug te antwoord, of myself in ‘n ding in te kry…begin ek soos ‘n wafferse akrobaat ronddans om tog net die ander party gelukkig en stil te hou. 

Ek het verlede week ‘n bietjie sukses behaal op die gebied. Jare lange rondtrippel rondom die eks oor geld vir die kind. Jare lange, maar die minste wees, want ek is dan so bevoorreg om die spruit in my huis te hê. Maar toe het ek my man gestaan en op ‘n onemosionele wyse my sê gesê. Of ek nou die spit gaan afbyt vir die ekstra onkoste of nie, ek het gesê wat lankal gesê moes word. En raai wat? Dit is heel positief ervaar. Sonder ‘n geduck en dive. 

Laat ek voortbou. #taketwo

Genoeg vir eers

Glo my vry, daar is nog voornemens, dinge om te probeer die jaar. Die volgende aflewering sal daais weer takel. 

Vir eers, moet ek my bepaal by die werk wat die geld inbring en om al hierdie diere wat ek nou besit besig te hou.

Ek hoop êrens het iets ‘n klokkie gelui. Hoop van harte ek is nie alleen in hierdie pelgrimstog vol voornemens nie. Mens kan maar net probeer om beter en heler aan die ander kant uit te kom! #taketwo

Tot volgende keer! 

Laat van jou hoor asb., vordering daar aan jou kant? Skryf sommer vir my en stuur aan vryheid@wynvlieg.com. Jy kan ook ‘n boodskap los op www.wynvlieg.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *